Wednesday, August 12, 2009

Tunge regnbygger...

...vekket meg denne morgenen. Sen frokost ble det også. Men gårsdagens lange kjøretur kombinert med det mindre oppløftende været, førte til en relativt rolig dag i byen.

Jeg spaserte ned til rådhuset, som også inneholder et byhistorisk museum. Museet inneholdt en rekke gjenstander, uten tilsynelatende større sammenheng. Dette kan nok til en viss grad skyldes at i hovedsak var rumenske beskrivelser. Men jeg satt igjen med et inntrykk at det - forutenom de klassiske håndverksgruppene som smed, sadelmaker, våpenmakere og skomakere - fantes et stort antall leger i det historiske Brasov. Det var ellers en separat fotoustilling med bilder av Transylvanias slott og borger. Bildene var pene og overbehandlet i photoshop (men hvem er jeg til å snakke...).

Etter dette tok jeg sjansen på å poppe innom statsarkivet. Jeg hadde i forkant fått ekstremt lite respons på min epost til arkivet. Jeg ble mottatt av en engelsktalende resepsjonist som viste meg den japanske hagen i bakgården og lesesalen. Utover dette synes de å være lite åpen for å vise de indre gemakker. Men han var hyggelig nok og vi hadde en lengre arkival passiar.

Statsarkivet har tilhold i "Bastionul Fierailor" (smedlaugets bastion).

Turen gikk så rundt byens utkant, hvor det ble tatt en del analoge bilder, før jeg speidet ut hvor bussen har avgang til Poiana Brasov, som blir morgendagens utflukt.
Før retur til hotellet hadde jeg meg et stykke kake og en espresso på "Dolly Select".

På kvelden var det en litens avskjedsmiddag med mine belgiske venner fra hotellet, som skulle videre til Svartehavet. På Sergianos fikk vi "lokale" retter (til en forandring fra svin, kylling og "mixed grill"). "Deer calf with rice and wild-berries sauce" var slettes ikke verst.

ellers... et par bilder fra mandagens utflukt til Sigishoara.


4 comments:

  1. "en lengre arkival passiar" - hjelpemeg

    ReplyDelete
  2. når går turen til dracula-slottet?

    ReplyDelete
  3. vel, vi kjørte forbi dracula-slottet på tirsdag kveld, men det er jo bare bogus uansett. jeg drar ikke opp igjen dit heller.

    ReplyDelete