Sunday, August 9, 2009

Ved foten av et fjell regner det alltid

Dagen startet i dag rundt 09. Spisesalen ligger øverst i bygget, med en utsikt som frokosten aldri hadde kunnet tangere, og her var den ikke litt i nærheten en gang. En ristet brødskive med syltetøy - men servitrisen kom løpende med en appelsin og to kopper kaffe for å kompensere. Servitrisens overenergiske innsats åpnet for en prat med to av hotellets andre gjester. Ray og Sophie fra Brussel, henholdsvis brite og thailender. De var, i likhet med meg, på en relativt løs schedule og fattet stor interesse i at jeg hadde planer om en ekspedisjon med bil. En plan ble lagt. Deretter tok jeg et bilde fra min  hotellbalkong.

 

Etter frokost beveget jeg meg ut i byterrenget for å se litt hva Brasov hadde å by på.Jeg har ikke vært i så mange europeiske byer at jeg liker å genralisere, men Tallinn er ikke langt unna Brasov, og sikkert en rekke andre byer. Rådhusplass og bymur. Men at de har Segway sightseeing gir jo et "lille ekstra" til byens excotica. Turen var ellers preget av lette regnbyger. Men som de sier, det gir seg når det går over, og det gjorde det heldigvis etterhvert.Etter å ha ruslet rundt bymuren og en utsiktsplass, satte jeg meg ned for en club sandwich på rådhusplassen. Når mat er billig, så er det i mange tilfeller en grunn til det. Hermetisert kokt røket skinke med agurk og tomat er kanskje club sandwich for noen, men ikke for meg. Men det er vel prisen å betale for å være primitiv i sine valg.

Etter et kort intermezzo på hotellet tok jeg så turen opp til Telecabina Timpa, som transporterer en opp til Mt.Tampa, som sikkert da egentlig skal være Mt. Timpa. Oppe her får man utsikt over hele byen, samt en muliget til å betrakte Brasovs Hollywoodskilt på nært hold. I det fjerne ser man også toppen av skianlegget i Poiana Brasov, men det håper jeg på å komme tilbake til i en senere post. Etter en middag og noen glass med frokostselskapet mitt, ruslet vi hjem til hotellet - og det etter at mørket hadde falt - uten bjørnetreff. Men tatt i betraktning lyden utenfor nå, høres det ut som 10 hunder holder på å bli spist opp av en bjørn som samtidig holder på å stjele en bil. Smalltown supersound.

...og forresten: Resepsjonisten, som er på en 24timers vakt, heier på Dynamo Bucharest.

3 comments:

 1. hjelpemeg for et skilt de har oppe i fjellsiden. ser ikke dum ut de "sparkesykklene", er det motor på dem og?

  ReplyDelete
 2. segwayen har motor ja, men har aldri skjønt hvordan man klarer å holde seg oppreist...

  ReplyDelete
 3. Hello,

  I was just browsing around and I found out your blog. I saw that you made some photos of our segways when you visited Brasov.Pity that you did not try it(you would find the answer to your question how you manage to stay upright in just a few seconds).If you are still interested in more about this issue check out or page:http://www.authentic-travel.ro/en/segway_despre.html or on the official segway.com.
  By the way, would you be so kind to send me some other photos that you made with our segways on: gabi_at_authentic-travel.ro(please change"_at_" with "@").Thank you very much and next time we are waiting you for a segway ride !!!
  Gabriel

  ReplyDelete