Wednesday, April 28, 2010

Svar:

Knausgårds neste kommer 11. juni, men den kommer neppe til kindle - ikke fordi det er umulig, men fordi norske bokhandlere griner på nesen over at de ikke får momsfritak, i tillegg til å skylde på amazon for å være grådig. Jeg kan ikke skjønne annet enn at marginene hos norske bokhandlere er skyhøye, ihvertfall på salg av engelsk litteratur, så kanskje det er på tide at de innser tiden for monopolistisk bokprising er over.
Jeg er jo selvsagt for et momsfritak, men så lenge regjeringen ikke ser solen for sin ipad, stopper enhver rasjonell vurdering opp.

Og alt dette tullet med DRM? Hvordan blir norske bokhandlere bedre når de tvinger leserne over på Adobes digital editions? Hvis de virkelig vil være "åpne", får de vannmerke produktene fremfor å låse dem til Adobe.


For meg er det egentlig likegyldig, siden der er mer enn nok av spennende titler å fylle min kindle med, bøker både med og uten prislapp. Videre vil jeg benytte anledningen til å "hype" opp kindle´en. Den sitter perfekt i hånden, omtrent like lett og ledig som en syltynn pocket med norsk samtidslitteratur a kr 129. På toppen av dette slipper man å bla i normal forstand, og effektiviteten på lesingen øker deretter. Skjermen ser ut som papir, og det meste er bare fryd og gammen - og så miljøvennlig!

2 comments:

 1. Kindle miljøvennlig - den er elektronisk og en plastsak.

  Her må du vel veie opp produksjon av kindle versus papir. Papirbøker kan produseres med resirkulert papir og du kan også låne dem på biblioteket.

  Så litt usikker på miljøvennligargumentet, men er helt Kindle-fan fordet!

  ReplyDelete
 2. vel, jeg ser nå at regjeringen har bestemt seg for å ikke gi momsfritak på ebøker, og med deres flertall går det gjennom i stortinget neste uke. Dermed har de sørget for å vedlikeholde dagens nivå av langreiste bøker fra USA, med alle de fordelene det fører med seg i CO2-utslipp. HAHA! jeg må bare le.
  Det neste blir vel at de innfører nullmoms på alt kjøpt i apples app-store.

  Ellers kommer det nå programoppdatering til Kindle, som utbedrer pdf-funksjon (og innfører tull og tøys som facebook og twitter ;) )
  http://www.hardware.no/artikler/kindle_blir_mer_sosial/76163

  ReplyDelete