Wednesday, September 2, 2009

Apeskrekken - dag 31

Hva er nytt siden sist? Jo, jeg må dessverre melde at Herr Nilsson har blitt litt syk - han har ikke fått the swine flu, men derimot har han fått the banana flu - eller som vi sier på norsk (trommevirvel..) - bananfluer - (cymbal!).

Jeg må bare beklage de dårlige ordspillene, det er en smitsom sykdom jeg har pådratt meg på lunsjrommet. Men for å komme tilbake til Herr Nilsson og hans flueproblem, så har jeg dessverre sett meg nødt til å isolere poden ute på balkongen. Hvor lenge han må bli der, er jo veldig uvisst. Alle hans venner, som tidligere også residerte i vinterhaven, har flyttet inn i varmen. Jeg har tidligere hørt om ulike "kjerringråd" for å få bukt med problemet - klorin, salmiakk, grønnsåpe? Noen som kan hjelpe her?Ellers hadde Herr Nilsson besøk av sin biologiske far i helgen - ikke at han så ut til å bry seg noe nevneverdig, men jeg er helt sikker på at der innerst inne var en form for gjensidig glede og anerkjennelse av opphav ved dette møtet.

Så mye mer er det ikke å si, men Herr Nilssons problemer er også mine problemer, så nå må jeg finne frem fluesmekkeren før jeg skal legge meg.

1 comment:

  1. Hmm hadde det vært mulig å legge inn lenke skulle du fått det. Du må være varsom med hva du putter i jorden til herr nilsson. I første omgang, nøy deg med en ubrukt fyrstikk på hodet ned i jorden. Fluer liker ikke svovel. Så setter du eddik, evt. vin, blandet med zalo like i nærheten. Den tar seg av fluene som svirrer, mens fyrstikken tar seg av fluene i jorden.

    Du må ikke gi planten for mye vann. En sånn sak tåler vel at du lar den tørke ut mellom vanningene?

    Også må du passe på at den ikke fryser der den står alene og forlatt. Pakk en dyne rundt den kanskje?

    ReplyDelete