Monday, August 3, 2009

Apeskrekken - dag 1

I dag har jeg blitt adoptivfar. Jeg har overtatt en 3mnd gammel apeskrekk. For de som ikke måtte kjenne til apeskrekken, så er dette et stort og stikkende tre som bærer det latinske navnet araucaria araucana. Treet kommer fra Sør Amerika og er Chiles nasjonaltre.

Nå som de tørre faktaene er lagt på bordet, er det på tide å fortelle litt mer om dette spesifikke treet. Frøet ble unfanget i en have i Bergen i April 2009. Overgangen fra frø til spir, eller så langt som det er kommet i dag, skjedde i London. Da frøets eier allerede hadde flere frø å se til, ble jeg utpekt til å passe på dette ene eksemplaret. Dette er jo en tillitserklæring som jeg absolutt tar på alvor og håper å kunne leve opp til.

Nå som jeg har lagt an tonen til en relativt personlig affære (mellom meg og treet altså), så burde kanskje treet ha et navn? Kanskje litt banalt, men hvis noen kommer med et godt nok forslag skal jeg ta det til orientering.

Foreløpig bor treet i en spenolflaske, men jeg ser for meg at det sikkert kunne hatt det bedre. Her er jeg også åpen for innspill.

5 comments:

 1. hva med Herr Nilsson?

  ReplyDelete
 2. alle forslag er gode forslag (nesten iallefall), men anonyme forslag rekker ikke lenger opp enn til lilletåen min, dessverre.

  ReplyDelete
 3. Alle som fortsatt skriver "have" fortjener en apeskrekk - en mer aristokratisk-kalfare-snobbeplante kan jeg ikke tenke meg.

  ReplyDelete
 4. Gesine vil gjerne donere en plomsterpotte til deg...selv kunne jeg tenke meg et frø :-)

  ReplyDelete
 5. det var vel ikke helt ubevisst at jeg skrev have - og den forventede reaksjonen kom også... har ellers allerede pottet om, men takk for tilbudet.
  Vil du plante en i Arna?

  ReplyDelete